Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Zaalvoetballers Excelsior’31 door naar halve finale beker Zaalvoetballers Excelsior’31 door naar halve finale beker

Samenvatting Sporting Harderwijk - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

HARDERWIJK / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich vrijdagavond weten te plaatsen voor de halve finale van de bekercompetitie. Het team van coach Ichtus Rahanra versloeg in Harderwijk competitiegenoot Sporting Harderwijk met 4-5.

Excelsior’31 kwam goed uit de startblokken en kwam door doelpunten van Henk Lankamp en Jan Borghuis op een 0-2 voorsprong. Sporting Harderwijk trok echter de stand voor rust weer gelijk (2-2).  Na de pauze was het Rik Harbers die Excelsior’31 weer op voorsprong schoot, maar heel lang konden de Rijssenaren niet van deze voorsprong genieten (3-3). Een charge op aanvoerder Jan Borghuis werd bestraft met een gele kaart voor de thuisploeg. Excelsior’31 weet wel raad met man-meer-situaties, waarbij Arnoud Baan ditmaal het eindstation was (3-4). Vijf minuten voor tijd verdubbelde Excelsior’31 de voorsprong (3-5), waarbij de defensie van de thuisploeg er niet goed uitzag. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog twee minuten op de klok kwam Sporting Harderwijk door een gelukje terug in de wedstrijd. Een van richting veranderd schot betekende 4-5. De thuisploeg zette nog even aan, maar Excelsior’31 overleefde dit waardoor het bij 4-5 bleef.

Naast Excelsior’31 wisten ook ZVV Twente, Morado CF en Drienerlo zich te plaatsen voor de halve finale. Loting zal uitwijzen met welk team Excelsior’31 de degens mag kruisen, maar er zullen nog eerst een aantal competitiewedstrijden gespeeld gaan worden. Om te beginnen met de wedstrijd van aanstaande vrijdag. Dan wacht na lange tijd weer een thuiswedstrijd voor Excelsior’31. De Rijssenaren spelen dan tegen titelkandidaat ZVV Ede. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden. De bezoekers zijn volop in strijd om de titel in de Topklasse. Excelsior’31 daarentegen lijkt zich door drie nederlagen op rij neergelegd te hebben bij de titel, maar gaat er alles aan doen om de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen.

Doelpunten Excelsior’31:
Henk Lankamp, Jan Borghuis, Arnoud Baan, Rik Harbers, eigen doelpunt

Wedstrijdselectie Excelsior’31:
Marien Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Henk Lankamp, Gert-Jan Schuiltink, Rik Harbers, Maarten Postma en Maurice BrunsmanKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 10 Februari 2018