Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 onderuit bij CSV Apeldoorn (3-0) (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 onderuit bij CSV Apeldoorn (3-0) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons. * Reactie Hakim Ezafzafi * Reactie Peter Wesselink * Klik hier voor reacties van Peter Wesselink, Boy Boeloerditi en Niek Davina (over zijn blessure) bij RTV Oost


Opstelling CSV Apeldoorn:  Patrick Jansen, Melvin Bresser, Charlie van der Hulst, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Maarten Boeve, Steven van Es, Maikel Lange, Jamarro Diks (72. Mark Fennebeumer), Sander Krijns, Hüseyin Güveli (27. Fedde Timmer)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (80. Ogùzhan Sahin), Niek Averesch, Tom Brummelhuis (55. Alfaro Vlijter), Simon Baysoy, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Cem Köse (31. Jasper Veltkamp), Hakim Ezafzafi

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Na de winst van de eerste periode in de Hoofdklasse B en het bereiken van de tweede ronde in het KNVB Districtsbekertoernooi, stond voor de ploeg van trainer Peter Wesselink het uitduel tegen CSV Apeldoorn op het programma. In aanloop naar dit duel werd duidelijk dat Excelsior’31 de komende maanden niet kan beschikken over Niek Davina. De ervaren middenvelder viel geblesseerd uit in het duel tegen Ajax en blijkt een scheurtje in zijn meniscus te hebben. Daarnaast is er ook schade ontdekt aan zijn kruisband. Onderzoek zal komende week meer duidelijkheid moeten geven over de ernst van zijn blessure.

De plek van Niek Davina werd in het duel tegen CSV Apeldoorn overgenomen door Mirko Zwiers, Stijn Beverdam begon als rechtsback. Cem Köse keerde terug in de basis na een bovenbeenblessure.

Excelsior’31 begon sterk aan het duel en schoot via Cem Köse als eerste op doel na vijf minuten. Even later raakte hij zelfs de paal. Ook Hielke Penterman kreeg een goede mogelijkheid maar zijn inzet ging over het doel. De bezoekers hadden in het eerste half uur het overwicht, maar het lukte niet om dit om te zetten in doelpunten.

Beide ploegen moesten na een half uur spelen een aanvaller wisselen vanwege een blessure. Bij CSV Apeldoorn moest Hüseyin Güveli het veld verlaten, bij Excelsior’31 ging Cem Köse vroegtijdig naar de kant (Jasper Veltkamp was zijn vervanger).

Na de wissels kantelde het duel en kwam CSV Apeldoorn beter in de wedstrijd. Excelsior’31 zette minder druk en liet CSV Apeldoorn komen. Een minuut voor tijd profiteerde Maarten Boeve door een voorzet binnen te tikken. Het eerste schot op doel van CSV Apeldoorn in de wedstrijd was dus gelijk raak, 1-0.

Vlak voor de aftrap van de tweede helft leek Excelsior’31 getergd om snel de gelijkmaker te scoren, maar binnen een minuut lag de tweede treffer van de thuisploeg in het netje. Met veel geluk kwam de bal bij Sander Krijns die uit een moeilijke hoek raak schoot, 2-0.

Een grote klap voor Excelsior’31, dat na de 2-0 moeite had om terug te komen in de wedstrijd. CSV Apeldoorn was zelfs een aantal keer dichtbij een derde treffer. In de slotfase wisten de bezoekers nog enkele goede kansen te creëren via Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi, maar gescoord werd er niet.

CSV Apeldoorn deed dat in de slotseconde nog wel, nadat Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier een hoge bal rond de middencirkel verkeerd inschatte in de stromende regen. Sander Krijns kon van grote afstand de bal in een leeg doel schuiven, eindstand 3-0.

Een teleurstellende middag voor Excelsior’31, dat na deze offday de koppositie in de Hoofdklasse B moet delen met SC Genemuiden. 

Volgende week zaterdag speelt Excelsior’31 thuis tegen Zuidvogels. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14.30 uur. Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 19 November 2017